Pokreslená policejní vrata. Seniorka tím patrně "poděkovala" za odvoz na záchytku

26. 11. 2020 Policie foto: 1 « zpět

Hořice - Ve středu 25. listopadu krátce před 21. hodinou se hořická policejní hlídka chystala vyjet služebním vozidlem na plánovanou kontrolní činnost.

V tu chvíli si jeden z policistů všiml, že nějaká osoba pomalovává policejní vrata. Osobu vyzval, aby své činnosti zanechala a zůstala stát na místě. Ta však výzvy neuposlechla a dala se na útěk. Policista osobu po pár metrech chytil, zajistil a předvedl na služebnu. V osobě byla ztotožněna místní 68letá žena, s kterou policisté shodou okolností v sobotu večer řešili jiný incident.

Na autobusovém nádraží ji po 21. hodině načapali, když popíjela alkoholické nápoje s kamarádem. Ten si byl vědom porušení vládních nařízení, s policisty spolupracoval a okamžitě se vydal na cestu domů. Žena však odmítala prokázat svoji totožnost a na policisty pokřikovala, že nedělá nic špatného. Jelikož neuposlechla opakované výzvy a kladla aktivní odpor, museli ji policisté zajistit pomocí donucovacích prostředků. Ženu poté převezli ke zjištění totožnosti na služebnu, odkud se pokusila utéct, odmítala se podrobit dechové zkoušce a policistům vulgárně nadávala. Hlídka ji poté převezla do protialkoholní záchytné stanice, kde na třetí pokus nadýchala téměř 1 promile a odkud byla na základě rozhodnutí lékaře propuštěna domů.

I při druhém středečním pobytu na služebně se žena pokusila několikrát o útěk a policisté museli použít donucovací prostředky. I tentokrát nadýchala téměř 1 promile. Jelikož se po nějaké době zklidnila a již nejevila známky opilosti, byla po provedených úkonech propuštěna.

Žena se během pár dnů dopustila několika přestupků, a to porušení zákazu vycházení po 21. hodině (byl platný do nedělní půlnoci), pití alkoholu na veřejném místě, neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Všechny přestupky budou předány správnímu orgánu k dořešení.

Malůvky, dva čuníci nakreslení na vratech bílou křídou, šly naštěstí bez větších potíží umýt, takže žádná škoda policii nevznikla.

Foto: Policie ČR

foto