Nehodu neoznámil, dechovou zkoušku odmítl, řidičský průkaz nevlastní

18. 12. 2020 Policie foto: 1 « zpět

Kbelnice - Pětatřicetiletý muž havaroval v pondělí večer hodinu před půlnocí s vozidlem Honda v obci Kbelnice, když nejprve sjel vlevo mimo komunikaci do silničního břehu a následně narazil do pískovcové podezdívky mostku u rodinného domu, kde vůz zůstal zaklíněn o přední nápravu.

Když se řidiči a jeho dvěma spolujezdcům podařilo vrátit vůz na silnici, opět do něho usedli a rozjeli se. Ujeli však jen necelých 10 metrů, pak se vozidlo převrátilo na levý bok. Poté všichni bez oznámení na linku 158 odešli.

Naštěstí je zanedlouho v Kollárově ulici v Jičíně vypátrali policisté, kteří vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky na alkohol. On však dechovou zkoušku i odběr krve odmítl. Navíc nepředložil doklady potřebné k řízení vozidla a policisté lustrací zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění.

Jelikož při šetření dopravní nehody pětatřicetiletý muž neuposlechl výzev k setrvání na místě a snažil se z místa odejít, byl policisty zajištěn.

Při dopravní nehodě vznikla škoda na vozidle a na majetku přesahující 30 tisíc korun. Případ šetří policisté dopravního inspektorátu v Jičíně.

Foto: Policie ČR

foto