Střet tří vozidel poblíž Sobotky skončil zraněním řidiče fabie

05. 03. 2021 Policie foto: 6 « zpět

Osek - Ve čtvrtek 4. března krátce před sedmou hodinou ranní došlo na silnici I/16 v katastru obce Osek ke srážce tří vozidel.

Osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který jel ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín, v mírné levotočivé zatáčce za odbočkou na Osek pravděpodobně vlivem mikrospánku přejel do protisměru. Zde se střetl s protijedoucím automobilem Volkswagen Combi, které řídil devětatřicetiletý muž. Po nárazu se automobil Škoda Fabia roztočil a pravým bokem narazil do nákladního automobilu Renault Premium s přívěsem. Ten ve směru na Sobotku řídil dvaapadesátiletý muž. Dopravní nehoda si vyžádala zranění řidiče vozidla Škoda Fabia. Zdravotní záchranáři ho převezli k ošetření do nemocnice. Ke zranění ostatních účastníků nehody naštěstí nedošlo.

Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 735 tisíc korun. Policisté silnici po celou dobu zásahu složek IZS uzavřeli a dopravu odkláněli na vedlejší komunikace. Krátce před desátou hodinou dopolední se provoz podařilo zcela obnovit. nprap. Aleš Brendl

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto