Pokus o vraždu ve valdické věznici, muži hrozí několikaleté prodloužení pobytu za mřížemi

27. 04. 2021 Policie « zpět

Hradec Králové, Valdice - V těchto dnech vyšetřovatel z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje obvinil ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu 35letého vězně.

K pokusu o vraždu došlo 19. března ve věznici Valdice, kde se v kulturní místnosti vzájemně nejdříve slovně a poté i fyzicky napadli dva spoluvězni. Obviněný muž, přestože se o 6 let mladší muž vzdával, pokračoval v surovém útoku, který zakončil skokem oběma koleny na hlavu ležícího spoluvězně. Ten skončil s vážným zraněním v nemocnici.

Ze znaleckého posudku vyplynulo, že obviněný muž útočil velmi rizikovým a extrémně nebezpečným způsobem tak, že mohl poškozenému, u kterého je stále nejasná prognóza vyléčení, způsobit smrtelná poranění.

Muž si ve Valdicích odpykával 30měsíční trest za napadení příslušníka vězeňské služby v roce 2017 ve věznici Ostrov. V rejstříku trestů policisté zjistili, že muž byl již 12krát odsouzen za hlavně násilnou trestnou činnost dohromady k téměř 20 letům odnětí svobody.

Nyní muži hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let. por. Iva Kormošová