Policisté pátrají po nepozorném řidiči, svým jednáním měl způsobit dopravní nehodu u Podhorního Újezdu

06. 05. 2021 Policie foto: 8 « zpět

Jičín - Jičínští dopravní policisté šetří událost, ke které došlo v sobotu 1. května krátce po půl sedmé ráno na silnici I/35 v katastru obce Podhorní Újezd a Vojice.

Podle prvotního šetření měl prozatím nezjištěný řidič, s největší pravděpodobností v osobním vozidle VW Passat tmavě modré až černé barvy, jet po vedlejší silnici ve směru od Sobčic ke křižovatce s hlavní silnicí, kde chtěl údajně pokračovat rovně do Podhorního Újezdu.

Při vjezdu do křižovatky zřejmě nerespektoval svislou dopravní značku upravující přednost v jízdě a měl vjet bezprostředně do jízdní dráhy z levé strany přijíždějícímu vozidlu VW Multivan. Jeho osmadvacetiletý řidič, který jel po hlavní silnici ve směru na Ostroměř, se snažil zabránit střetu a začal intenzivně brzdit. V důsledku toho se jeho vozidlo dostalo do smyku a sjelo vlevo mimo silnici. Zde levou stranou narazilo do kovového oplocení místního autobazaru. Při nehodě došlo rovněž k poškození osobního vozidla Volvo XC90, které bylo zaparkované v prostoru autobazaru.

Nezjištěný řidič z místa ujel ve směru na Podhorní Újezd. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol u řidiče vozidla VW Multivan policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda je předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun.

V souvislosti s probíhajícím šetřením a na základě zjištěných informací se policisté obrací na veřejnost či případné svědky celé události o pomoc s určením totožnosti neznámého řidiče, kterého policisté rovněž vyzývají, aby je případně sám kontaktoval z důvodu řádného vyšetření dopravní nehody.

Jakékoliv informace k osobě řidiče sdělte prosím policistům na na telefonní číslo 974 533 250. Za případnou pomoc děkujeme. nprap. Aleš Brendl

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto