Střety se srnčí zvěří na Jičínsku. Pět nehod během 24 hodin

18. 05. 2021 Policie foto: 7 « zpět

Jičín - Jičínští dopravní policisté evidují během pondělí a úterý celkem pět dopravních nehod. Kuriózní na nich je, že u všech hrála hlavní roli srnčí zvěř.

V pondělí 17. května po poledni havaroval na silnici I/16 u Jičína 71letý řidič vozidla značky Škoda, kterému do jízdní dráhy náhle z příkopu vběhl srnec. Řidič nestihl nijak bezpečně zareagovat a zabránit střetu se zvířetem. Srnec na místě nehody zahynul.

Střetu se srnou se nevyhnul ani 33letý řidič vozidla VW u obce Lískovice, kterému před vůz vběhla srna krátce po 21. hodině. I tato srna na místě nehody zahynula. Ve 21.30 skončila v Jičíně další srna pod koly automobilu Škoda, který řídil 20letý muž.

V úterý 18. května nad ránem na přímém úseku silnice I/35 u obce Holovousy vběhla z příkopu srna do cesty 21letému řidiči osobního automobilu VW. Přestože řidič intenzivně brzdil, došlo ke střetu. K další nehodě došlo po 4. hodině ranní v obci Červená Třemešná, kde na silnici III. třídy vběhla srna do cesty 38letému řidiči vozidla značky Iveco. Ani on již nestihl střetu zabránit.

Přítomnost alkoholu u řidičů vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou. Ani u jedné nehody nedošlo ke zranění osob. Celková hmotná škoda na všech automobilech byla předběžně vyčíslena na 210 tisíc korun.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při jízdě po komunikacích poblíž lesních a polních porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientovaná, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto