Po nehodě nadýchal přes dvě promile. Pod vlivem alkoholu neřídil poprvé

17. 06. 2021 Policie foto: 2 « zpět

Rokytňany - Ve středu 16. června nad ránem došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy v obci Rokytňany. Devětadvacetiletý řidič vozidla Škoda Fabia, který jel ve směru na Dětenice, zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy, dostal smyk a narazil do oplocení domu a sloupu elektrického vedení.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Muž nadýchal 2,15 promile a k požití alkoholu před jízdou se doznal. Následně se také podrobil orientačnímu testu na přítomnost drog. Jelikož i ten byl pozitivní, policisté ho převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

Muži tak v případě prokázání viny hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až tříletý trest odnětí svobody.

Navíc tento řidič není jičínským policistům neznámý. Koncem dubna ho již pod vlivem alkoholu za volantem přistihli, tehdy nadýchal přes jedno promile. Policisté mu proto za toto jednání sdělili ve zkráceném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a státní zástupce již předal okresnímu soudu návrh na jeho potrestání. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto