Sourozenci napadli a okradli v Jičíně partnerskou dvojici. Jsou obviněni z loupeže

01. 07. 2021 Policie « zpět

Jičín - Kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Jičín ve středu 30. června obvinili 30letou ženu a jejího o 4 roky staršího bratra ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu výtržnictví spáchaných ve spolupachatelství.

Sourozenci v úterý 29. června okolo 13. hodiny v Riegrově ulici v Jičíně nejprve verbálně a následně i fyzicky zaútočili údery, kousáním, taháním za vlasy a kopy na 41letou ženu a jejího o 19 let staršího partnera poté, co jim žena odmítla darovat peníze. Ženě z krku strhli dva zlaté řetízky a pokusili se vytrhnout kabelku. Po zásahu náhodných kolemjdoucích v napadání přestali a z místa utekli. Napadená dvojice, které byla způsobena škoda téměř 32 tisíc korun, musela vyhledat lékařské ošetření.

Přivolaná hlídka za pomoci svědků uprchlé sourozence o 500 metrů dál zadržela a podrobila dechové zkoušce. U ženy výsledek ukázal téměř 2 promile a u muže 1,1 promile.

Oba se k trestným činům doznali, a pokud je soudce uzná vinnými, mohou být odsouzeni na 2 až 10 let vězení. por. Iva Kormošová