Cestující z autobusu skončila v nemocnici. Jičínští policisté hledají případné svědky nehody

21. 07. 2021 Policie foto: 4 « zpět

Jičín - Jičínští dopravní policisté šetří okolnosti dopravní nehody, ke které došlo v pondělí 19. července v půl jedenácté dopoledne na kruhovém objezdu u firmy SÚS v katastru Jičína.

V uvedenou dobu jel neznámý řidič s nezjištěným vozidlem po silnici I/35 ve směru na Turnov. Po příjezdu na kruhový objezd zřejmě nedal přednost v jízdě autobusu SOR, který jel ve směru od Holína na Jičín. V důsledku toho musel jeho osmašedesátiletý řidič začít prudce brzdit. Tímto manévrem sice zabránil vzájemnému střetu obou vozidel, ale bohužel došlo ke zranění šestaosmdesátileté cestující.

Přivolaní zdravotní záchranáři převezli zraněnou ženu k vyšetření do nemocnice. Vliv alkoholu u řidiče autobusu vyloučila provedená dechová zkouška. Druhý řidič z místa dopravní nehody ujel. S největší pravděpodobností se mělo jednat o zelený dodávkový automobil výrobní značky Mercedes-Benz. Hmotná škoda v tomto případě žádná nevznikla.

V souvislosti se zahájením šetření a na základě dosavadních výsledků se policisté obrací na případné svědky, kteří se v uvedenou dobu pohybovali poblíž místa dopravní nehody. Svým svědectvím mohou významnou měrou přispět k řádnému objasnění celé události. Policie prosí řidiče především o poskytnutí možných záznamů z palubních kamer vozidel.

Jakékoliv informace k události můžete sdělit jičínským dopravním policistům na telefonní číslo 974 533 250. nprap. Aleš Brendl

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto