Mladý muž v noci vnikl do domu, kde obyvatelům vyhrožoval pobodáním. Hořičtí policisté ho na místě dopadli

19. 08. 2021 Policie foto: 2 « zpět

Podhorní Újezd - V sobotu 14. srpna krátce po druhé hodině ranní vnikl neoprávněně 24letý muž v Podhorním Újezdě na pozemek rodinného domu. Následně se dostal přímo do domu, kde měl v patře začít ohrožovat s nožem v ruce 33letého spícího muže. Pod výhružkou pobodání po něm vyžadoval peníze. Ruch v domě vzbudil sestru napadeného, která rozsvítila a šla se podívat, co se děje. Mladík následně začal ohrožovat i ji. 33letý muž se chtěl své sestry zastat, agresor však do něj strčil a shodil ho na schody. Tohoto momentu žena využila, vzala mobilní telefon a zkontaktovala Policii ČR. Muži se následně podařilo zahnat agresora do přízemí domu, kde začal již se dvěma noži ohrožovat také matku obou sourozenců. Přitom stále požadoval peníze a zlato. Své výhružky stupňoval až do příjezdu policistů. V momentě, kdy hlídka z obvodního oddělení v Hořicích dorazila na místo, snažil se před ní agresor utéct. Policistům se podařilo muže dopadnout a zadržet. Následně ho umístili do policejní cely.

Na místo byl také povolán policejní psovod se psem Voxem k vyhledání potřebných stop. Vox po chvilce na zahradě domu našel a označil kuchyňský nůž a další předměty, které s incidentem patrně souvisely.

Kriminalisté ještě téhož dne zahájili úkony trestního řízení a sdělili mladíkovi obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu loupež, za což mu hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

Okresní soud v Jičíně akceptoval návrh na vzetí do vazby. Následně byl obviněný eskortován do vazební věznice, kde si počká na verdikt soudu.

Letos již byl pro stejný trestný čin odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Hradci Králové, kdy dostal podmínku. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto