Pro výrobu pervitinu muži využívali i kemp, kde probíhaly dětské tábory. Došla si pro ně zásahová jednotka

09. 09. 2021 Policie foto: 7 « zpět

Jičín - Několik měsíců jičínští vyšetřovatelé intenzivně pracovali na získání potřebných důkazů v rámci případu drogové kriminality, aby nakonec mohli obvinit dva muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

V pondělí 6. září si pro dealery drog došla zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, která je zadržela a předala jičínským kriminalistům k dalším úkonům.

Kriminalisté došli k závěru, že se muži měli dopouštět trestné činnosti na různých místech Jičínska a Semilska. Svou nezákonnou činnost vykonávali např. v garáži, rodinném domě, na volném prostranství (les, louka) a dalších místech. Mimo jiné byl pro výrobu pervitinu opakovaně využit také rekreační kemp nedaleko Jičína, kde v tu dobu probíhaly dětské tábory.

Muži ve věku 30 a 31 let měli dle zjištění policistů v první polovině tohoto roku neoprávněně a opakovaně vyrábět z volně dostupných léků dovezených v několika případech i z Polské republiky pervitin, který měli využívat pro vlastní potřebu nebo ho distribuovat dalším osobám. Navíc se na území Jičínska měli také dopouštět majetkové trestné činnosti.

Mladší z mužů není jičínským policistům neznámý, jedná se o recidivistu, který byl již v minulosti za drogovou a majetkovou trestnou činnost odsouzen. Proto na něho byla ve čtvrtek 9. září z rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně uvalena vazba, kde nyní čeká na svůj další osud. V případě prokázání viny mu hrozí za závažný zločin až 10 let za mřížemi. Staršímu z mužů hrozí v případě prokázání viny až 5letý trest. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto