Motocyklista bez helmy a pod vlivem alkoholu zavinil nehodu a z místa ujel. Navíc vezl dvě děti, také neměly helmy

14. 10. 2021 Policie foto: 2 « zpět

Jičín - V těchto dnech policejní vyšetřovatel obvinil 42letého muže z Jičínska z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Muž jako řidič motocyklu Jawa se jel na začátku července po vypití dvou piv projet na motorce se dvěma malými dětmi. Na silnici III. třídy v Robousích se začal otáčet, aniž by měl zapnutou levou směrovku, případně dal najevo změnu směru upažením levé ruky. V tu dobu za ním jel další motocykl značky Yamaha, jeho řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení vlevo, dostal smyk a z motorky spadl i se spolujezdkyní. Díky jeho včasné reakci nedošlo ke střetu obou motocyklů. Otáčející motorkář z místa nehody odjel, aniž by poskytl havarovaným první pomoc. Tehdy 16letý mladík i jeho o rok mladší spolujezdkyně utrpěli zranění a museli vyhledat lékařské ošetření. Na místo nehody se starší motorkář vrátil až později. Policisté ho podrobili dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem téměř 0,5 promile. Mladší řidič měl dechovou zkoušku negativní.

Z vyšetřování vyplynulo, že muž nejenomže řídil pod vlivem alkoholu, ale jel navíc na motorce, která neměla platnou STK, dále neměl nasazenu ochrannou helmu a vezl dvě nezletilé děti, které také neměly helmy.

Pokud bude obviněnému muži prokázána vina, může být odsouzen až na 5 let do vězení. por. Iva Kormošová

Foto: Policie ČR

foto

foto