Policejní hlídce se snažil ujet a pak i utéct, ani jedno se mu nepovedlo

22. 10. 2021 Policie foto: 2 « zpět

Nová Paka - V úterý 19. října prováděla hlídka obvodního oddělení Nová Paka krátce po 22. hodině v Nové Pace dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, přitom se rozhodla zastavit vozidlo značky BMV X3. Na znamení k zastavení však řidič reagoval sešlápnutím plynu a zvyšováním rychlosti. Policistům ujížděl směrem na Vidochov a ztratil se jim z dohledu.

Hlídka však neváhala, využila místní znalosti a řidiči "nadjela" v opačném směru jízdy, což se jí ve Vrchovině podařilo. Řidič před služebním vozidlem zastavil, následně se však snažil policisty objet. Když se mu tento manévr nepodařil, začal s bavorákem couvat a jeho jízdu zastavil až náraz do sloupu. Muž z vozidla vystoupil, nicméně po zákonné výzvě policistů a použití hrozby namířenou střelnou zbraní se dal na útěk. Policisté ho však ihned dopadli a zajistili.

Třiačtyřicetiletý řidič se následně podrobil dechové zkoušce, výsledek byl negativní. Test na přítomnost drog odmítl, stejně jako lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

Muž je podezřelý ze spáchání několikerého protiprávního jednání, přesná právní kvalifikace bude ustanovena. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto