Dva mladí řidiči v den svých narozenin havarovali, oba usedli za volant pod vlivem alkoholu

09. 11. 2021 Policie foto: 6 « zpět

Jičínsko - V sobotu 6. listopadu řešili jičínští dopravní policisté dvě dopravní nehody pod vlivem alkoholu. Dva řidiči v den svých třiadvacátých narozenin necelých 20 kilometrů od sebe nezvládli řízení a narazili do stromu. Oba měli navíc pozitivní dechovou zkoušku.

První oslavenec, který jel ve voze VW Touran, havaroval krátce po 7. hodině ranní na silnici I/16 v katastru obce Samšina. Řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení, na přímém úseku vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do patníku a následně skončil ve stromě. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, muž nadýchal 0,69 promile. Řidiče si následně do své péče převzali záchranáři a převezli ho do nemocnice. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 102 tisíc korun.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve správním řízení mu hrozí několikatisícová pokuta a k tomu zákaz řízení všech motorových vozidel.

Druhý mladík havaroval s automobilem Škoda Fabia na silnici III. třídy po 15. hodině v katastru obce Žeretice. Tento jubilant pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost své jízdy, strhl řízení vpravo, dostal smyk a vyjel do příkopu, kde havaroval do stromu. I u tohoto řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,11 promile alkoholu. Muž se policistům k požití alkoholu před jízdou doznal. V září byl při jízdě pod vlivem alkoholu již přistižen, za což mu byl vysloven dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič byl záchrankou převezen do nemocnice, jeho spolujezdec musel být do nemocnice transportován letecky.

Policisté ještě týž den zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Případ je v šetření jičínských policistů. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto