Řidičkám, které způsobily dopravní nehody, policisté naměřili přes 2 promile. Oběma hrozí až 3 roky za mřížemi

30. 11. 2021 Policie foto: 4 « zpět

Dřevěnice, Nová Paka - Havarovaly, nadýchaly přes 2 promile a k požití alkoholu před jízdou se přiznaly. Takto nezodpovědně se chovaly šestačtyřicetileté řidičky, které usedly za volant pod vlivem alkoholu a způsobily dopravní nehody.

První hříšnice havarovala v pátek 26. listopadu krátce před 20. hodinou v katastru obce Dřevěnice. Řidička vozidla značky Citroen se zřejmě dostatečně nevěnovala řízení, přejela do protisměru, kde narazila do protijedoucího vozidla značky Mazda. Řidička citroenu však nezastavila a pokračovala v jízdě. Řidička mazdy neváhala a celou věc ihned nahlásila policii. Po příjezdu jičínských dopravních policistů se obě řidičky podrobily dechové zkoušce, jejíž výsledek byl u řidičky citroenu překvapivý, a to nejen kvůli naměřené hodnotě. Přístroj jednak policistům ukázal hodnotu 2,36 promile, navíc na zadním sedadle spolu s ženou cestovalo také nezletilé dítě.

Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a k požití alkoholu před jízdou se doznala. Policisté ženě další jízdu zakázali. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun.

Druhá hříšnice havarovala s vozem značky Škoda v sobotu 27. listopadu krátce před 13. hodinou na silnici I/16 v katastru Nové Paky. Při průjezdu levotočivou zatáčkou za obcí Vidochov zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala smyk a vyjela mimo komunikaci, kde se s vozem opakovaně přetočila přes střechu. I u této řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, žena nadýchala 2,89 promile. Řidička s hodnotami na místě souhlasila a k požití alkoholu se přiznala. Do své péče si ženu následně převzali lékaři, kteří ji převezli do nemocnice. Na místě jí byl zadržen řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 80,5 tisíce korun.

Za řízení pod vlivem návykové látky hrozí oběma ženám až tříletý trest odnětí svobody. Příčina a veškeré okolnosti těchto dopravních nehod jsou předmětem šetření jičínských policistů. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto