Hořické ulice se pro řidiče nákladního vozu staly bludištěm, nadýchal 2,66 promile

17. 12. 2021 Policie foto: 10 « zpět

Hořice - Ve čtvrtek 16. prosince krátce před 17. hodinou přijali policisté na lince 158 oznámení o dopravní nehodě nákladního automobilu, který měl při průjezdu ulicí Přemyslova v Hořicích narazit do jedné z prodejen, strhnout telefonní kabel a od nehody ujet. Než hlídka obvodního oddělení Hořice řidiče zastavila, měl při své jízdě hořickými ulicemi ještě narazit do vzrostlého dubu, lampy veřejného osvětlení, dopravní značky, kovového sloupku a zaparkovaného osobního automobilu.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,66 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádal. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 82 tisíc korun.

Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření jičínských dopravních policistů. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí 64letému muži v případě prokázání viny až tři roky odnětí svobody. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto