Dvě mouchy jednou ranou. Policisté naráz zajistili dva pachatele různé trestné činnosti

29. 05. 2022 Policie foto: 4 « zpět

Jičín - Členové jičínského TOXI týmu opět slaví úspěch. Nejenom že zadrželi a následně obvinili dealera pervitinu, ale při domovní prohlídce nalezli mimo jiné majetkového recidivistu, kterého předali svým kolegům.

Kriminalisté obvinili 36letého muže ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dlouhodobý uživatel omamných a psychotropních látek, zejména pervitinu, měl minimálně od dubna roku 2021 pervitin opakovaně prodávat nebo darovat více než desítce lidí. Zároveň měl minimálně od května tohoto roku opakovaně řídit skútr značky Honda, přestože měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili mimo jiné větší množství střeliva, chemikálie, jako např. červený fosfor, a předměty a vybavení sloužící k výrobě drog. Zajištěné věci byly zaslány ke znaleckému zkoumání a jsou předmětem dalšího šetření.

Jelikož byl tento distributor v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen, hrozí mu v případě prokázání viny za zvlášť závažný zločin až deset let za mřížemi.

Během domovní prohlídky kromě zajištěných věcí narazili kriminalisté také na další úlovek v podobě 40letého recidivisty, který měl u svého "kamaráda" přespávat. "Majetkářům" dobře známá jičínská postavička má mít na svědomí během května minimálně 3 skutky v podobě krádeží stavebního materiálu, pivních sudů a lahví v hodnotě přesahující 30 tisíc korun. Komisař na obviněného podal návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a na svůj rozsudek tak muž čeká ve vazební věznici. V případě prokázání viny mu hrozí až 2 roky za mřížemi. por. Ing. Eliška Majerová

Na snímcích střelivo, chemikálie, vybavení k výrobě drog a ukradené věci. Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto