Dvojnásobný pokus vraždy a nebezpečné vyhrožování. Pětapadesátiletý muž měl napadnout manželku a syna

30. 05. 2022 Policie foto: 1 « zpět

Jičínsko - Královéhradečtí kriminalisté prověřují veškeré okolnosti týkající se pokusu dvojnásobné vraždy, ke kterému došlo v neděli odpoledne na Jičínsku. Dosud zjištěné informace nasvědčují, že měl pětapadesátiletý muž napadnout bodnořezným nástrojem svého dvaadvacetiletého syna a osmačtyřicetiletou manželku.

V neděli 29. května krátce před 16. hodinou byli policisté na základě oznámení o napadení dvou osob přivoláni do jednoho z rodinných domů na Jičínsku. Policisté neprodleně zajistili místo činu a začali zjišťovat a vyhodnocovat prvotní informace. Na jejich základě byl na místo vyslán výjezd kriminalistů Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, který si věc převzal. Nyní je možné sdělit, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ukončeného ve stádiu pokusu a pokračujícího přečinu nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit podezřelý muž, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný.

Dle dosavadních informací se mělo jednat o dlouhodobé spory v rodině, kdy měl pětapadesátiletý muž svým příbuzným opakovaně vyhrožovat a vzbudit v nich obavu o život. Spory měly vyvrcholit samotným útokem na manželku. Syn ve snaze ochránit svoji matku se měl pokusit svého otce fyzicky zastavit, následkem čehož mělo dojít k další potyčce, při které se měl podezřelý zranit.

Žena byla ve vážném stavu transportována letecky do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Podezřelý muž ihned po incidentu z místa činu odjel. Policisté ho však do hodiny vypátrali a se zraněním eskortovali do nemocnice na vyšetření.

Vzhledem k tomu, že je vyšetřování na samotném počátku, není možné v tuto chvíli sdělit více informací.

AKTUALIZACE: Kriminalisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje krátce po 14. hodině obvinili 55letého muže ze zvlášť závažného zločinu vražda ukončeného ve stádiu pokusu a přečinu nebezpečného vyhrožování. Obviněný muž i nadále zůstává v režimu zadržení.

AKTUALIZACE II (1. 6.): Policejní vyšetřovatel podal z důvodu možného opakování trestné činnosti a případného ovlivňování svědků na obviněného podnět na vzetí do vazby, který soudce dnes akceptoval a muž je stíhán vazebně.

por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto