Nehoda na čtyřproudé silnici před kruhovým objezdem u Úlibic. Policie hledá řidiče nákladního automobilu

02. 06. 2022 Policie foto: 5 « zpět

Jičín - O kuriózním souběhu událostí jen na několika centimetrech vozovky se během 45 minut přesvědčilo hned pět řidičů. V pondělí 30. května krátce po půl jedné odpoledne vyjížděli jičínští dopravní policisté k dopravní nehodě, která se stala na čtyřproudé silnici I/16 ve směru jízdy od Jičína před kruhovým objezdem u Úlibic.

Dosud nezjištěný řidič nákladního automobilu měl začít předjíždět do levého jízdního pruhu, kde zřejmě přehlédl souběžně jedoucí vozidlo Škoda Fabia. Následně došlo ke střetu zadní části nákladního vozidla s pravou přední částí fabie, která byla vlivem nárazu odhozena do středových svodidel. Policisté u 24letého řidiče osobního automobilu vyloučili přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou. U řidiče nákladního automobilu nemohl být vliv alkoholu vyloučen ani prokázán z důvodu jeho ujetí od dopravní nehody.

Policisté žádají samotného řidiče nákladního vozidla či svědky, kteří by mohli poskytnout záznamy z palubních kamer či jakékoliv další informace, které by mohly přispět k řádnému objasnění této dopravní nehody, aby kontaktovali přímo policisty Dopravního inspektorátu Jičín (tel. 974 533 250), případně se obrátili na linku 158.

Druhá nehoda začala tam, kde skončila první. Rodinného příslušníka, který přijel vozidlem Škoda Rapid 24letého řidiče na místo dopravní nehody podpořit, totiž při předjíždění jiného dosud neznámého nákladního automobilu zřejmě přehlédl řidič vozidla zn. Hyundai a do vozu Škoda Rapid narazil. Řidič automobilu Hyundai byl vlivem nárazu odhozen na zadní část předjížděného nákladního vozidla. Policisté provedli u řidičů vozidel Škoda a Hyundai dechové zkoušky s negativním výsledkem.

Při žádné z těchto dopravních nehod naštěstí nedošlo ke zranění. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto