Vozidlo v pátrání nalezeno v Jičíně. Díky vyhledávacímu systému LOOK se automobil vrátil majiteli

29. 06. 2022 Policie foto: 1 « zpět

Jičín - V polovině června tohoto roku přijali novoborští policisté oznámení o neoprávněném užívání vozidla značky Škoda Octavia, které měl užívat 30letý muž, kterému byl automobil svěřen do opravy. Ve stanovené době však opravený automobil nevrátil a místo toho ho měl využívat pro vlastní potřebu.

Díky vyhledávacímu systému LOOK, který včera policisty obvodního oddělení Jičín upozornil na průjezd odcizeného vozidla, se hlídce podařilo automobil v Textilní ulici v Jičíně vypátrat.

Lustrací policisté navíc zjistili, že řidič, který vozidlo neoprávněně užíval, není držitelem řidičského oprávnění. Policisté řízení bez řidičského oprávnění zadokumentovali jako přestupek v dopravě, kterým se nyní bude zabývat příslušný správní orgán.

Muži následně sdělili podezření z přečinu neoprávněné užívaní cizí věci, za což mu v případě prokázání viny hrozí odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

Policisté po provedených úkonech ještě týž den předali vozidlo zpět majiteli. por. Ing. Eliška Majerová

Zařízení typu LOOK zaznamenává registrační značky motorových vozidel, které počítačově zpracovává a srovnává s databází centrálního registru vozidel a s databází registru odcizených vozidel. V případě, že zjistí výskyt registrační značky, která neodpovídá záznamům v databázi, okamžitě tuto skutečnost policistům signalizuje.

Foto: Policie ČR

foto