Rychlost, nevěnování se řízení a alkohol, příčiny vybraných dopravních nehod za uplynulé dny

11. 07. 2022 Policie foto: 6 « zpět

Jičínsko - Vybrané dopravní nehody za uplynulé víkendové dny.

V pátek 8. července krátce po 15. hodině vyjížděli dopravní policisté do Valdic k nehodě dvou osobních automobilů. Devatenáctiletý řidič vozidla značky Renault se zřejmě plně nevěnoval řízení, nesledoval situaci před sebou a narazil do před ním stojícího vozidla značky Škoda, se kterým chtěla pětačtyřicetiletá řidička odbočovat vlevo. Policisté vyloučili alkohol u obou řidičů provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Okolnosti a přesná příčina jsou předmětem šetření jičínských policistů.

V sobotu 9. července v odpoledních hodinách řídil 49letý muž automobil značky Nissan po silnici III. třídy ve směru od Jičína na Popovice. Ve snaze předjet odbočující vozidlo značky Škoda do něj narazil. Po výzvě a náležitém poučení se řidič nissanu podrobil dechové zkoušce, která vyšla pozitivně. Řidič nadýchal 2,78 promile alkoholu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádal a s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

V neděli 10. července pak policisté krátce před polednem vyjížděli k havárii automobilu značky Volkswagen. Dvaadvacetiletý řidič na silnici III. třídy ve směru od Vysokého Veselí na Popovice zřejmě nepřizpůsobil rychlost, v mírné pravotočivé zatáčce dostal smyk, vjel do protisměru a následně mimo komunikaci, kde ho zastavila až betonová podezdívka plotu. Požití alkoholu před jízdou vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou. Mladík byl předán do péče lékařů. Okolnosti nehody i její přesná příčina jsou nadále v šetření. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto

foto

foto