Oba mladíci neměli za volantem co dělat

14. 07. 2022 Policie « zpět

Nová Paka - V rámci běžného výkonu služby se v uplynulých dnech rozhodla hlídka novopackých policistů předepsaným způsobem v Nové Pace, části Podlevín, zkontrolovat po 22. hodině vozidlo značky Škoda Fabia, které na laně táhlo vozidlo značky BMW.

Policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Devatenáctiletý řidič ihned uvedl, že u sebe žádné doklady nemá a že řidičský průkaz nevlastní, jelikož má zákaz řízení. Tuto informaci si policisté ověřili provedenou lustrací a zjistili, že mladík má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do května 2023. Osmnáctiletý řidič vozidla BMW řidičský průkaz policistům také nepředložil, jelikož žádný nevlastní.

U obou těchto řidičů-neřidičů provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, oba testy byly negativní.

Z jedné namátkové kontroly tak policisté sdělili devatenáctiletému mladíkovi podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky za mřížemi, přestupek jeho mladšího kamaráda oznámili příslušnému správnímu orgánu. por. Ing. Eliška Majerová