Dvě vážné nehody během hodiny. K oběma vzlétl vrtulník

26. 07. 2022 Policie foto: 4 « zpět

Konecchlumí, Kovač - V pondělí 25. července krátce před 20. hodinou došlo v Konecchlumí k dopravní nehodě, respektive střetu osobního automobilu značky BMW s chodkyní, která přecházela z levé strany ve směru jízdy automobilu s ruční kárkou silnici I/35 mimo vyznačený přechod pro chodce, přičemž se zřejmě nepřesvědčila, zda může bezpečně přejít. Osmatřicetiletý řidič již střetu nedokázal zabránit a chodkyni srazil. Třiasedmdesátiletá žena byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Policisté u řidiče vyloučili přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou.

O necelou hodinu později došlo na silnici III. třídy mezi obcemi Kovač a Butoves k havárii osobního automobilu značky Peugeot. Třiadvacetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a v levotočivé zatáčce vyjel vpravo mimo komunikaci do příkopu a následně do lesa, kde s vozidlem narazil do několika vzrostlých stromů. Z místa nehody byl letecky transportován do nemocnice.

Příčina a veškeré okolnosti dopravních nehod jsou předmětem šetření jičínských dopravních policistů. por. Ing. Eliška Majerová

Foto: Policie ČR

foto

foto

foto

foto