Během jízdy mladíci ukazovali na hlídku vztyčené prostředníčky, jsou podezřelí z přečinu výtržnictví

18. 08. 2022 Policie « zpět

Jičín - Začátkem srpna vykonávala hlídka policistů obvodního oddělení Jičín v obci Staré Místo dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a rozhodla se zkontrolovat vozidlo značky BMW, ve kterém cestovaly pro jičínské policisty známé tváře. Jelikož v uvedeném úseku nebylo pro zastavení a silniční kontrolu vhodné a bezpečné místo, jeli policisté za automobilem směrem na Jičíněves, kde hlídka za využití červeno-modrých světel a nápisu STOP vozidlo zastavila.

Osádka vozidla si byla vědoma, že za nimi jede policejní vůz a během jízdy řidič a vedle něho sedící spolujezdec vystrkovali v nepravidelných intervalech ruce z okénka a ukazovali na hlídku vztyčené prostředníčky. Během samotné silniční kontroly se následně 20letý řidič a jeho o rok starší spolujezdec dopouštěli hrubého chování, kdy opakovaně vulgárně policistům nadávali.

Oba mladíci jsou proto podezřelí z přečinu výtržnictví a v případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí odnětí svobody až na dvě léta. por. Ing. Eliška Majerová

prohlédnout video ze zásahu