Vězeň napadl spoluvězně. Odpykávaný trest si tak může prodloužit až o 12 let

14. 10. 2022 Policie foto: 2 « zpět

Valdice - V pondělí 10. října obvinili královéhradečtí kriminalisté 24letého vězně ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu.

Na cele ve valdické věznici měl odsouzený v neděli 9. října 2022 v odpoledních hodinách po předchozím opakujícím se slovním konfliktu napadnout 38letého spoluvězně. Na poškozeného měl nejdříve hodit židli a následně ho se slovy "já tě zabiju" bodnout zbroušeným držadlem polévkové lžíce do oblasti krku. V útoku měl zamezit až druhý spoluvězeň, který muže od poškozeného odtrhl. Spoluvězně z cely muž napadl i přesto, že byl již v minulosti ve výkonu trestu v jiné věznici za stejný trestný čin odsouzen.

Prvotní trest, který si za spáchání zvlášť závažného zločinu vražda odpykává od roku 2016 s trestní sazbou 12 let, se mu se mu na jaře tohoto roku za spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví navýšil. Nyní mu hrozí opětovné navýšení trestu v délce 5 až 12 let a v případě odsouzení se tak může na svobodu podívat až ve svých necelých 50 letech. por. Ing. Eliška Pospíšilová

Foto: Policie ČR

foto

foto