Omamné látky objednával přes Darknet, platil Bitcoiny. Nyní mu hrozí až 5 let za mřížemi

31. 10. 2022 Policie foto: 2 « zpět

Jičín - Zřejmě anonymně chtěl obchodovat s omamnými a psychotropními látkami čtyřiadvacetiletý muž z Jičínska, nicméně i přes relativně promyšlené kroky se dostal do hledáčku jičínských kriminalistů.

Pro nákup omamných a psychotropních látek měl totiž využívat latentní prohlížeč TOR na neveřejné síti internetu, tzv. Darknet. Minimálně od podzimu minulého roku měl prostřednictvím kódovaného prohlížeče od neznámého prodejce za přesně nezjištěnou částku v kryptoměně Bitcoin opakovaně objednat a nechat dovézt z Nizozemska do České republiky prostřednictvím České pošty nejméně 30 kusů tablet extáze, 25 kusů dávek LSD a zhruba 5 g kokainu. V místě svého bydliště měl navíc pěstovat rostliny konopí.

Dovozem zakoupené či výrobou získané omamné a psychotropní látky měl zčásti užívat pro vlastní potřebu a zčásti distribuovat a prodávat dalším osobám.

Jičínský kriminalista tohoto dealera na základě zjištěných a zadokumentovaných skutečností a svědeckých výpovědí v uplynulých dnech obvinil z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až pětiletý nepodmíněný nebo peněžitý trest. por. Ing. Eliška Pospíšilová

Foto: Policie ČR

foto

foto