Cyklistická sezona klepe na dveře. Závody na Jičínsku budou každou středu

28. 03. 2011 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona je již za dveřmi, a tak nezahálí místní pořadatelé z Cyklo ski J. Žitník a Fitclubu Jičín. Po vzájemné dohodě se od konce dubna až do začátku srpna bude závodit každou středu. Jednou si přijdou na své silničáři, podruhé bikeři. Připravuje se i společné vyhodnocení Jičínské cyklistické ligy o nejuniverzálnějšího cyklistu Jičínska.

Jičínská cykloliga

Za podpory oddílu Cyklo ski J. Žitník a jeho příznivců je připraven pro všechny cyklistické nadšence již 12. ročník seriálu silničních časovek v okolí Jičína nazvaný Jičínská cykloliga, který je určený pro nejširší cyklistickou veřejnost. Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků. Nejhorší výsledek ze sedmi závodů se škrtá. Bude sestaveno absolutní pořadí a navíc o prvenství v kategoriích bojují ženy, žactvo do 16 let a veteráni nad 50 let.

Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Potřetí je v programu závod do vrchu Tábor s hromadným startem, novinkou je trasa na Klepandu. Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách www.jicinskacykloliga.ic.cz.

Program seriálu: 27. 4. Lochov, 4. 5. Klepanda-Syřenov, 18. 5. Tábor, 8. 6. Bukvice, 29. 6. Košov, 13. 7. Robousy-Popovice, 27. 7. Prachovák.

MERIDA Jičínská MTB Tour

Po loňském úvodním ročníku závodů horských kol MERIDA Jičínská MTB Tour připravili pořadatelé z Fitclubu Jičín další ročník. Pohodová atmosféra celého klání si jistě i letos najde mnoho příznivců širokých gum. Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Hlavním partnerem i pro letošní rok zůstává jičínské Maraton centrum. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách www.fitclubjicin.cz.

Program seriálu: 11. 5. Okolo Čeřovky, 25. 5. Železnice-Tábor, 1. 6. Tužín-Kumburk, 15. 6. Cidlina-Tábor, 22. 6. Bradlecká Lhota - Tábor, 20. 7. Okolo Bradlece, 3. 8. Okolo Čeřovky. (jk)