Lukáš Kunt třetí na mezinárodní scéně

28. 03. 2011 Cyklistika « zpět

Jičín - V nových formacích vstupují do další cyklistické sezony jičínské naděje Lukáš a Vendula Kuntovi. Vendula přestoupila z Dukly Praha do ryze bikového týmu GT Czech Team, který je zaregistrován v kategorii UCI trade team, což pro jeho členy znamená bezproblémovou účast například i v závodech Světového poháru. Lukáš zamířil z Loko Trutnov směr Kolín a bude reprezentovat tým REMERX CYCLING Kolín (dřívější Scott team), kde se bude připravovat pod vedením reprezentačního trenéra Jana Slavíčka.

Oba mladí závodníci mají za sebou tradiční MTB úvod sezony, a to podnik Rakouské vinice v Langenlois, kde se jim nad očekávání zadařilo. Lukáš v kategorii U15 sice zaváhal na startu, ale dokázal v prvním kopci ztrátu smazat a probojoval se až na druhé místo, kde se držel po celý závod. Až v posledním kole Lukáše dojel německý reprezentant Pascal Vogel a odsunul ho na třetí příčku, což byl vzhledem ke konkurenci 42 závodníků ze sedmi zemí naprosto nečekaný a skvělý úspěch.

Vendula startovala v kategorii juniorek druhý den a trochu se na jejím výkonu projevilo, že jela z plného tréninku a po čtyřech týdnech soustředění. Přesto z toho bylo postavení uprostřed startovního pole na deváté příčce. (jk)