Merida Jičínská 50 se jede v neděli 22. května

10. 05. 2011 Cyklistika « zpět

Jičín - Šestý ročník cyklistického MTB závodu Merida Jičínská 50 připravili pořadatelé z Fit clubu Jičín na neděli 22. května. Na účastníky čekají tratě 50 km (převýšení 1170 m) a 25 km (převýšení 550 m), které z osmdesáti procent vedou po polních a lesních cestách. V místě startu a cíle je připraven i vložený závod pro děti od 7 do 11 let na zhruba 300metrovém okruhu.

Start i cíl jsou na Lidickém náměstí v Jičíně v 10 hodin. 50kilometrová trasa zavede účastníky do severního okolí Jičína, kde budou muset zdolat hned tři kopce: Bradlec, Kumburk a Tábor. Novinkou je poměrně těžký sjezd z Bradlece do Bradlecké Lhoty. Kratší 25kilometrová trasa nabízí pohodové, ne příliš náročné svezení, které je vhodné pro všechny, kteří si chtějí zkusit svůj první závod.

Na závěr je připraveno atraktivní Fabio kritérium, tedy závod po závodě, určený pro šest nejlepších závodníků v absolutním pořadí na trati 50 kilometrů. Kritérium odstartuje po 14. hodině, ihned po vyhlášení výsledků z obou tratí, a pojede se na krátkém rychlém okruhu přímo na Lidickém náměstí.

Na našem závodě není důležité, kolikátý dorazíš do cíle, ale kolik si odvezeš dojmů a zážitků, zvou pořadatelé všechny příznivce cyklistiky.

Více informací na www.jicinska50.cz, případně u Petra Kordíka (tel. 737 948 738, e-mail petr.kordik@centrum.cz). (red)