Bikeři Polman s Mikulem startují v Rakousku

30. 05. 2011 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Čtyřetapového bikerského závodu dvojic Alpentour Adventure, jehož všechny etapy startují a zároveň končí ve známém rakouském lyžařském středisku Schladming na jižním úbočí masivu Dachstein, se v prvních červnových dnech zúčastní Pačák Dan Polman spolu s Ondrou Mikulem z Lomnice n/P.

Pro bikery mají pořadatelé připravený program, ve kterém během čtyř etap o celkové délce 220 km musí překonat hrozivých 8800 m převýšení.

"Loni jsem v závodě jednotlivců v kategorii masters vybojoval pro mě nečekané třetí místo. Letos bych se rád pokusil o úspěch s o deset let mladším Ondrou v závodě dvojic. Budeme zde startovat jako DURATEC Paka-Lomnice," řekl před odjezdem do Alp Dan Polman.

"Loni a předloni jsem tento závod absolvoval sám a do třetice jsem si řekl, že by bylo fajn zkusit závod dvojic. Závodění na horských kolech je dost individuální záležitost a musím říct, že se nemohu dočkat, až konečně nebudu bojovat jen sám za sebe, ale za náš tým. Ondru Mikule jsem oslovil především proto, že se známe už dlouho, objíždíme stejné závody a zajíždíme hodně podobné časy. Je samozřejmě důležité, aby byla dvojice co nejvíce vyrovnaná. Pro něj to bude premiéra v Alpách a věřím, že se mu bude líbit. Oba se těšíme na cestu za společným cílem, kterým je v první řadě dokončení závodu ve zdraví a potom také co nejlepší výsledek. Během závodu budu připravovat i on-line zpravodajství, takže každý večer bude na webu www.lideahory.cz reportáž z absolvované etapy," dodal Polman.

První etapa bude zahájena ve čtvrtek 2. června, kdy bikery čeká 79 km s převýšením 2100 m, v pátek 3. června musí během 73 km zvládnout převýšení 2700 m. Třetí sobotní etapa měří sice pouze 16 km, ale je to časovka do vrchu s převýšením 1100 m. Celý závod bikeři zakončí v neděli 5. června dvaapadesáti kilometry s převýšením 2100 m. (bas)