Vendula Kuntová sedmá na trati Světového poháru v Dalby Forest

03. 07. 2011 Cyklistika « zpět

Jičín - Velice náročný, ale výsledkově skvělý měsíc si v sedle horského kola prožila jičínská bikerka Vendula Kuntová, hájící letos barvy GT CZECH teamu.

Hlavně změřila síly s nejlepšími juniorkami světa při závodech Světového poháru a především v anglickém Dalby Forest v hrabství Yorkshire při druhém závodě SP se jí podařil naprosto nečekaný výsledek. Zdejší technický okruh byl v loňském roce vyhlášen jako nejlepší trať SP, a bylo se opravdu na co těšit. Několik technických sjezdů, část bikrosové dráhy a náročné výjezdy dokonale prověřily síly všech závodníků. Vendula Kuntová zde v sobotním závodě juniorek obsadila po výborném výkonu skvělé 7. místo. Týden poté se kolotoč Světového poháru v XCO přesunul zpět na kontinent, konkrétně do německého města Offenburg. I tady je trať plná technických úseků a dech beroucích sjezdů. Kuntová zde sice nezopakovala první desítku z Dalby Forest, ale i tak 38. místo ve světové konkurenci není vůbec špatné.

Po návratu do České republiky pokračoval i Český pohár horských kol, a to závodem v Plzni, kde Vendula obsadila šesté místo, přestože podle jejího vyjádření jí trať vůbec nesedla. S výsledkem však rozhodně nebyla spokojená. O týden později se Český pohár přesunul do Pece pod Sněžkou a zde se Kuntová opět vrátila tam, kam většinou patří, na stupně vítězů. Zdejší těžká a technicky náročná trať jí vyhovuje a po stíhací jízdě se jí podařilo obsadit bronzový stupínek. Díky výsledkům byla vybrána i na reprezentační soustředění v Peci pod Sněžkou, které na ČP přímo navazovalo. Doufejme, že najeté kilometry Vendula zúročí v dalším průběhu sezony, kdy ji čekají dva závody SP (Nové město n/M a Val di Sole), a hlavně Mistrovství Evropy v slovenských Dohňanech. (jk)