Lukáš Kunt vybojoval mládežnický olympijský bronz

19. 07. 2011 Cyklistika « zpět

Olomouc - Hanácká metropole hostila v uplynulých dnech V. Olympiádu dětí a mládeže. Ve 22 sportovních disciplínách se zde utkalo téměř 4000 mladých sportovců z celé republiky. Nechybělo slavnostní zahájení včetně zapálení olympijského ohně, skvělou atmosféru prestižní události dotvářela také přítomnost sportovních vzorů, mezi kterými nechyběli ani olympijští vítězové Bára Špotáková či Jan Železný.

Olympiády se zúčastnily výpravy čtrnácti krajů a ve výběru Královéhradeckého kraje nechyběl ani jičínský cyklista Lukáš Kunt. V cyklistice se soutěžilo jednak na dráze, kde Královéhradecký kraj zastoupení neměl, a pak v časovce jednotlivců a silničním kritériu.

Trať časovky pro žákovskou kategorii měřila 8 km a vedla zvlněným terénem. Jičínský nadějný závodník Lukáš Kunt zde dokonale překvapil své, často i zkušenější, soupeře a po prakticky bezchybném výkonu si vyjel časem 11:06 naprosto nečekaný olympijský bronz. Cyklisté Královéhradeckého kraje pod vedením trenérů Miroslava Tlamky a Miroslava Kunta získali i zbývající dva cenné kovy, když zlato vybojoval favorizovaný Lukáš Slavík z Vrchlabí před trutnovským Pavlem Křížkem.

V silničním kritériu přidal Lukáš Kunt pěkné 8. místo a výrazně dopomohl svým výkonem a taktickou jízdou týmovému kolegovi Lukáši Slavíkovi k zisku druhého zlata.

Cyklisté Královéhradeckého kraje získali ve dvou disciplínách dohromady 7 cenných kovů z dvanácti a výrazně tak pomohli krajské výpravě v celkovém bodovém hodnocení. (jk)