Vendula Kuntová opět v elitní desítce závodu Světového poháru

22. 08. 2011 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - Skvělou propagací horských kol se stal již šestý závod letošního ročníku Světového poháru XCO, který hostilo Nové Město na Moravě. Na programu byly v sobotu kategorie juniorů a juniorek a jezdců do 23 let, v neděli pak startovaly kategorie žen a mužů elite.

Technicky náročná a závodníky vychvalovaná trať závodu je situována do známého lyžařského centra a je divácky velice atraktivní. I to přispělo k neuvěřitelně vysoké návštěvnosti i skvělé divácké kulise a díky tomu se nejen v zákulisí začíná hovořit o tom, že Nové Město by mohlo v případě zájmu v blízké budoucnosti hostit i Mistrovství světa. Výsledky elitních kategorií, a zejména vítězství Jaroslava Kulhavého oblétly snad všemi médii.

Podobně jako v neděli to podél trati vypadalo i při sobotních závodech, kdy zástupy fanoušků hnaly mladé české reprezentanty vpřed. Na startu nechyběla ani jičínská bikerka Vendula Kuntová (GT CZECH TEAM), která zde nastoupila v reprezentačním dresu. Závod juniorek byl vypsán na jedno zaváděcí a tři celá kola a již od startu bylo na co koukat.

Vendula se po startu dostala do druhé skupiny bojující a 7.-10. místo. Postupně však všechny soupeřky ze skupiny s přehledem setřásla a skvělou jízdou v těžkých výjezdech a v technických pasážích stahovala ztrátu na první skupinu. Nakonec závod dokončila na vynikajícím sedmém místě, a vyrovnala tak svůj výsledek z SP v Dalby Forest.

Jak Vendula po závodech řekla, s výsledkem byla naprosto spokojená, protože se závodu účastnila kompletní světová špička. Díky skvělému výsledku z Nového Města na Moravě se Kuntová nominovala i na další podnik SP do italského Val di Sole, kde opět oblékne reprezentační dres, a pokud potvrdí svoji skvělou formu, čeká ji místo prvního dne ve školní lavici Mistrovství světa ve Švýcarsku. (jk, km)

Jičínská bikerka Vendula Kuntová potvrdila oprávněnost své reprezentační nominace mezi juniorkami a ve skvělé divácké kulise v Novém Městě na Moravě vyrovnala v šestém závodu letošního Světového poháru sedmou příčkou své maximum. Výrazně si tak řekla i o nominaci na zářijové Mistrovství světa. Foto: M. Kunt

foto