Jičínská cykloliga startuje

17. 04. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona je již za dveřmi, a tak nezahálí ani místní pořadatelé z Cyklo ski J. Žitník a Fitclubu Jičín. Po vzájemné dohodě se od konce dubna až do poloviny srpna bude závodit každou středu. Jako první se o slovo přihlásí silničáři.

Za podpory oddílu Cyklo ski J. Žitník a jeho příznivců je připraven pro všechny cyklistické nadšence již 13. ročník seriálu silničních časovek v okolí Jičína nazvaný Jičínská cykloliga, který je určený pro nejširší cyklistickou veřejnost. Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků. Nejhorší výsledek ze sedmi závodů se škrtá. Bude sestaveno absolutní pořadí a navíc o prvenství ve své kategorii bojují ženy, kategorie náboru (žactvo do 16 let) a veteráni nad 50 let. Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba.

Potřetí je v programu závod do vrchu Tábor s hromadným startem, po loňské úspěšné premiéře je opět zařazena trať přes Klepandu. Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách www.jicinskacykloliga.ic.cz. (jk)

Program seriálu: 25. 4. Lochov, 16. 5. Klepanda - Syřenov, 30. 5. Tábor, 13. 6. Bukvice, 27. 6. Košov, 11. 7. Robousy - Popovice, 25. 7. Prachovák.