Polman vyhrál hobby Aprílovou osmičku

17. 04. 2012 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Za deštivého a chladného počasí zahájili cyklisté v Teplicích nad Metují svoji bikovou sezonu. Již tradičně se zde konalo úvodní klání, které se letos jelo již podevatenácté a řadí se k vůbec nejstarším MTB závodům u nás.

Organizátoři zpestřili trať dalšími technicky náročnými pasážemi, a tak o adrenalin a ani o pády nebyla nouze. Vytrvalý déšť se postaral, aby z okruhu náročného i za sucha byl tentokráte doslova extrémní závod.

V kategorii "muži hobby" zvítězil se značným náskokem Pačák Dan Polman před domácím Zdeňkem Černým z týmu Giant Pítrs bikes. Elitní kategorii vyhrál Tomáš Vokrouhlík z týmu BMC Savo. Loňskou druhou příčku obhájil Michal Kaněra z týmu Ghost Mojekolo. S již čtyřminutovou ztrátou si pro bronz přijel Jakub Kavalír jezdící za Sk Žamberk Tessuti sport.

"Den před závodem jsem si nepříjemně poranil prst, což mi ztěžovalo řazení a brzdění. Mokré kořeny, kluzké kameny a bláto ale vyžadovaly maximální koncentraci, a tak člověk na bolest rychle zapomene. Bylo navíc jen pět stupňů a do toho pršelo, takže ruka díky chladu postupně znecitlivěla. Bál jsem se pádu na ruku, a tak jsem jako jeden z mála ani jednou "nezalehl". Jízda na jistotu se vyplatila," řekl k závodu Dan Polman. (bas)

Výsledky - muži HOBBY (13 km): 1. Daniel Polman (lidé&HORY Duratec) 41:57, 2. Zdeněk Černý (GIANT Pítrs bikes) 45:41, 3. Jaroslav Hartman (HSK Cycling) 46:13.