Merida Jičínská 50 se jede v neděli 20. května

15. 05. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Již 7. ročník cyklistického závodu Merida Jičínská 50 je tady. Již v neděli 20. května se v 10 hodin vydá peloton cyklistů z Lidického náměstí do jičínského okolí.

Nejen profesionální bikeři, ale hlavně hobby závodníci a sportovci se letos mohou těšit na zajímavou a několika novinkami vylepšenou trať. Nové cestičky v okolí Tábora si již mnoho bikerů vyzkoušelo a všichni byli nadšení. Více bude též dětských závodů přímo na ploše Lidického náměstí. Taktéž nechybí pohár starosty Martina Puše pro nejmladšího závodníka na trase 25 km. Ani populární odstrkovadla letos nebudou zahálet.

I pro letošní ročník si pořadatelé z Fitclubu Jičín pro závodníky připravili dvě varianty trasy. Lehčí a kratší trasa na 25 km nazvaná jako "fit" svezení je určena pro pohodáře a méně zdatné cyklisty. Vhodná je i pro děti od zhruba 12 let. V lepším případě za doprovodu dospělého.

Opakem je trasa dlouhá 50 km, která splňuje náročnější kritéria bikového svezení. Tato trasa je technicky i fyzicky o poznání těžší. Vždyť závodníci překonávají kopce v okolí Jičína jako třeba Bradlec, Kumburk či Tábor.

Zajímavým zakončením celého sportovního podniku je FABIO Produkt kritérium, které je "závodem po závodě" pro nejlepší závodníky Jičínské 50. Start tohoto klání je naplánován na 14.15. Závodníci české špičky se v 15minutové bitvě utkají o zajímavé "prize money".

Účast v závodě přislíbil loňský vítěz Robert Novotný, dále další závodník české maratonské špičky Michal Bubínek a také známý český extrémista Jan Kopka.

V souvislosti se závodem bude od 8 do 16 hodin uzavřena silnice vedoucí přes Lidické náměstí, objízdná trasa vede okolo náměstí a pořadatelé předem děkují za trpělivost a dodržování dopravního značení.

Veškeré další informace naleznete na www.jicinska50.cz či na tel. 737 948 738 (Petr Kordík). Petr Kordík