Tomáš Vokrouhlík králem závodu MERIDA Jičínská 50

22. 05. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Za ideálního cyklistického počasí ožilo v neděli Lidické náměstí cyklistikou. Jel se 7. ročník závodu MERIDA Jičínská 50.

Na startu se sešlo více než 400 cyklistů. Od malých dětí na odrážedlech až po cyklistické "důchodce". Na hlavní závod se sešla velice kvalitní konkurence předních českých bikerů. Jména jako Jan Hruška, Michal Bubílek, Tomáš Vokrouhlík, Robert Novotný, Marek Rauchfuss zaručovala velmi dramatický boj.

Po slavnostním průjezdu Jičínem se již k Zebínu závodilo na plno. V Železnici na rychlostní prémii AUTO SRB, kterou vyhrál Tomáš Vokrouhlík (BMC - SAVO), se k němu přidala dvojice Jan Hruška (Toyota Dolák MTB) a Michal Bubílek (Kellys BikeRanch). Druhou prémii, tentokrát vrchařskou TOPENÍ KAIZLER, na vrcholu Bradlece bral Jan Hruška a třetí na Táboře opět Jan Hruška. To již čelo závodu mělo pouze dva závodníky, posledně jmenované borce. Až sprint na Lidickém náměstí rozhodl o vítězství Tomáše Vokrouhlíka.

Nejlepší závodnicí se stala Jana Hrušková (Toyota Dolák MTB). Výborně si v silné konkurenci vedli i jičínští bikeři. Nejvýše ve výsledkové listině vyšplhal Vašek Vomáčko ze Starého Místa (celkově 9. místo) a Pavel Kubín (10. místo). Na kratší distanci 25 km si nejlépe vedli František Vagenknecht (KP Nová Paka) a Gabriela Tlustá (Triatlon Bižuterie).

Velmi pěkná účast téměř 50 malých dětí, které závodily na svém okruhu přímo na Lidickém náměstí, potěšila všechny přítomné.

Zlatým hřebem celého dne bylo "olejářské" FABIO PRODUKT KRITÉRIUM. Bitva o zajímavé prémie držela diváky až do poslední chvíle napjaté. Svůj skvělý den dovršil Tomáš Vokrouhlík. Vyhrál před M. Bubílkem a J. Hruškou.

Výsledky a další info k cyklistice na Jičínsku naleznete na www.jicinska50.cz nebo www.fitclubjicin.cz. Petr Kordík