Na závody bmx v Jičíně zavítá Australan Corey Bohan

19. 06. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Již příští víkend bude hostit Jičín mezinárodní závody ve freestyle bmx s názvem Vans Dirt&Roll. Akce se bude konat ve dnech 29. a 30. června na vrchu Šibeňák.

Zde už je připravena závodní bmx dráha, která splňuje nejpřísnější světová kritéria. Podstatou tohoto extrémního sportu je předvést na vytyčené trati akrobatické skoky na bmx kole, jejichž obtížnost a provedení hodnotí odborná porota. K vidění budou různá salta, otočky o 360 i 720 stupňů a jiné kousky. Speciálním hostem je australská superhvězda Corey Bohan. Jedná se o jednoho z nejlepších bmx jezdců všech dob, mnohonásobného vítěze amerických X-Games, což je v tomto sportu prestižnější než mistrovství světa, pětkrát za sebou byl také zvolen nejlepším sportovcem světa v disciplíně bmx dirt jump. Corey Bohan znamená ve světě bmx stejně jako třeba Jaromír Jágr v hokeji nebo Diego Maradona ve fotbale. Corey přijíždí do České republiky podruhé a pro jičínské sportovní fanoušky se nabízí jedinečná příležitost vidět umění tohoto výjimečného jezdce na vlastní oči. Kromě něho se na Šibeňáku představí česká a evropská špička ve freestyle bmx.

Nedílnou součástí programu Vans Dirt&Rollu je také hudební produkce v kytarovém duchu. Vystoupí více než deset kapel, kde si přijdou na své příznivci tvrdší muziky. Ze zajímavých interpretů jmenujme například První hoře, Status Praesents, Exorcizphobia či Morokweng. Zahraničním hostem je polská skupina Spirala, která přijede zahrát až z dalekého Gdaňsku.

Na pátek 29. června je naplánován trénink, kde již bude na co koukat, večer vystoupí převážně lokální kapely. Hlavní program potom vypukne v sobotu 30. června po poledni. Vstup je zdarma, na místě bude možné zakoupit občerstvení či něco k jídlu, připravena je také bohatá tombola o zajímavé ceny. Zváni jsou všichni, ať už zájemci o nevšední podívanou z oblasti extrémních sportů, nebo příznivci rockové muziky. Partnerem akce je město Jičín. Více informací najdete na www.dirtandroll.com. Tomáš Kudrnáč