Vendula Kuntová třetí na Českém poháru horských kol v Aši

10. 07. 2012 Cyklistika « zpět

Aš - Čtvrtý a předposlední díl Českého poháru horských kol v cross country pokračoval v Aši, respektive v krásném volnočasovém areálu Háj.

Většina bikerů a bikerek závod pojala jako generálku na mistrovství republiky, které se koná již 21. července, a tak se na startu sešla opět kompletní česká špička.

V kategorii kadetů tentokrát chyběl Lukáš Kunt, který tou dobou bojoval na mezinárodním silničním etapovém závodě, a tak měl náš region zastoupení pouze v kategorii junior a ženy elite.

Junioři odstartovali již za deště a čekaly je 4 okruhy na technické trati. Jičínští Vašek Vomáčko a Vít Řehák (oba REMERX MERIDA TEAM Kolín) v závodě obsadili pěkné třinácté, resp. sedmnácté místo. V kategorii ženy elite startovala jičínská závodnice Vendula Kuntová (GT bicycles opportunity), která si chtěla spravit chuť po nedokončené závodě v Kutné Hoře. Do závodu odstartovala nejrychleji z celého startovního pole. Po vjezdu do terénu se před ni dostaly několikanásobnám mistryně ČR Pavla Havlíková a Jitka Škarnitzlová. Kuntovou bohužel v té chvíli zbrzdil pád soupeřky, a tak získaly první dvě závodnice náskok zhruba třiceti sekund. Vendula se sice zbavila všech ostatních soupeřek, ale spolupracující dvojici se jí nedařilo sjet. Diváky podél trati alespoň pobavila rychlými průjezdy v technických pasážích, které jsou její silnou stránkou. Nakonec si s přehledem dojela pro bronz a poprvé v kariéře se tak postavila v kategorii ženy elite na stupně vítězů v nejprestižnějším domácím seriálu. (km, jk)