Nejvíce kopcovitý díl Jičínské Merida MTB Tour je minulostí

23. 07. 2012 Cyklistika « zpět

Cidlina - Ve středu 18. července se jel 5. díl bikového seriálu Jičínská Merida MTB Tour. Na téměř tři desítky cyklistů čekala za příjemného počasí lehce mokrá trať z Cidliny na Tábor.

Na trati na účastníky čekaly dva velké kopce. Nejprve Kozlov, z kterého se posléze sjelo k lomnickému koupališti, a poté již druhé stoupání na vrchol Tábora. Celkem závodníci nastoupali úctyhodných 600 výškových metrů na 8 kilometrech trasy!

Startovní pole bez lídra seriálu V. Vomáčka, který se připravoval na mistrovství ČR v cross country, bylo kompaktní až do nájezdu do prvního stoupání. Poté se již odpoutala pětice jezdců Petr Janouš (KC Pivovar Vratislavice), M. Kubíček (Cyklo ski J. Žitník), Štěpán Trmata (All training), L. Kafka (BC SPORT Semily) a P. Kordík (Cyklo point Jičín). Přesně v tomto pořadí též projeli cílem v rozmezí pouhých 19 vteřin. Nejlepší bikerkou byla Romana Ježková z Jilemnice.

Dalším podnikem seriálu budou okruhy okolo zříceniny hradu Kumburk, které se jedou ve středu 1. srpna. Start je v 17.30 s možností prezence do 17.15. Stačí pouze horské kolo a přilba a můžete si zasportovat.

Propozice a ostatní informace k seriálu naleznete na www.fitclubjicin.cz či na tel. 737 948 738 u Petra Kordíka. Petr Kordík