Parádní cross country okolo hradu Kumburk

06. 08. 2012 Cyklistika foto: 1 « zpět

Kumburk - První srpnovou středu se jel již 6. závod Merida MTB Tour, tedy jičínské bikové ligy. Za parádního počasí se na start postavilo 40 cyklistů. Letos prvně zařazené okruhy okolo hradu Kumburk byly opravdovou bikovou lahůdkou.

Na okruhu, který měřil zhruba 4 km, se našlo vše, co k tomuto sportu patří.

Na dospělé čekala tři kola a na mládež a ženy dva okruhy. Již na asfaltovém nájezdu do terénu se od pelotonu oddělila trojice ve složení Vašek Vomáčko, V. Řehák (oba Remerx MERIDA) a Petr Kordík (Cyklo point Jičín). Ve druhém okruhu poodjel Vomáčko svým soupeřům a suverénně si dojel pro další prvenství v seriálu. Mezi druhým Řehákem a třetím Kordíkem byly v cíli čtyři vteřiny. Nejlepší bikerkou byla Zuzana Staňková z Cyklo Špicar Jilemnice.

Na další díly seriálu, které jsou otevřené pro všechny cyklisty, se můžete těšit 15. a 22. srpna v Bradlecké Lhotě, resp. na okruzích okolo Čeřovky. Start je vždy v 17.30 s možností prezence k závodu do 17.15. Stačí pouze horské kolo, přilba a chuť si zasportovat.

Propozice a ostatní informace k seriálu naleznete na www.fitclubjicin.cz či na tel. 737 948 738 u Petra Kordíka. Petr Kordík

Foto: Hana Vomáčková

foto