Jičínští bikeři na finále českého poháru XCO

28. 08. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Minulou sobotu se v Koutech nad Desnou konalo finále českého poháru XCO horských kol. Organizátoři postavili hodně zajímavou, náročnou a divácky atraktivní trať plnou těžkých výjezdů a technických pasáží.

Trať částečně namotaná na sjezdovce připomínala americký Windham, kde se tradičně koná jeden ze závodů světového poháru.

Jičínští bikeři se v závodním poli neztratili. Junior Vít Řehák (Remerx-Merida Team Kolín) dosáhl nejlepšího výsledku v sezoně a zřejmě i v kariéře, když vybojoval krásné čtvrté místo. Celkově v sezoně skončil na desátém místě. Byl to jeho poslední pohárový závod v kategorii juniorů, už cyklokrosovou sezonu začne v kategorii U23.

Druhý jičínský junior Vašek Vomáčko (také Remerx-Merida Team Kolín) dojel na jedenáctém místě a celkově sezonu dokončil na dvanácté příčce. Škoda nedokončeného závodu v Bedřichově, kde se potýkal s technickými problémy, celkové umístění by bylo daleko lepší. Jeho nejlepším pohárovým výsledkem zůstává osmé místo z Kutné Hory. Vašek působí v kategorii juniorů prvním rokem a bude v této kategorii pokračovat i v příštím roce. (vv)