Junior Vomáčko první na silničním kritériu v Kolíně

18. 09. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - V neděli se konalo v centru Kolína silniční kritérium nazvané GP Kolokrám - Kolín. Závod pořádaný dvojnásobným mistrem světa v cyklokrosu Milošem Fišerou a Kubou Matoušem z kolínského Kolokrámu navazuje na padesát let starou tradici silničních závodů konaných na kolínském náměstí. Náročný městský okruh byl dlouhý přesně 1000 metrů a celý byl pokryt dlažebními kostkami.

Závodu se zúčastnilo velké množství známých závodníků. Předně přijel zlatý paralympionik a mistr světa Jiří Ježek. Dále se zúčastnili silničáři Jiří Nesveda, Martin Boubal, Daniel Veselý, bajkeři Kristián Hynek, Filip Eberl, Tomáš Vokrouhlík, Lukáš Sáblík, cyklokrosaři Jan Nesvadba, Vladimír Kyzivát, Petr Dlask a mnoho dalších. Celkem závodilo 160 cyklistů od kategorie starších žáků až po elitu.

Závod hlavní kategorie vyhrál mladý Jan Nesvadba (Madeta Fitness), před Vladimírem Kyzivátem (Johnson Controls) a Lukášem Sáblíkem (Rubena Specialized).

Ani mladí jičínští závodníci se neztratili. Závod juniorů vyhrál způsobem start-cíl Vašek Vomáčko (Remerx-Merida), který dokonce první dvě kola absolvoval ve skupince s eliťáky Hynkem, Nesvadbou a Veselým, ale poté nestačil jejich tempu a začal se mezi eliťáky propadat. Druhý jičínský junior Vít Řehák (Remerx-Merida) si dojel ve spurtu pro 3. místo, když nestačil na svého jmenovce Jiřího Řeháka (Johnson Controls). Závodu se také zúčastnil Lukáš Kunt, který v kategorii kadetů dojel na pátém místě.

Tímto závodem kluci ukončili letní silniční a bajkovou sezonu a nyní se soustředí na cyklokros. Cyklokrosová sezona začíná již v sobotu 22. září závodem TOI-TOI Cup v moravských Lošticích a pokračuje hned v neděli v Chomutově. (vv)