Kadet Lukáš Kunt kraluje cyklokrosovému TOI TOI Cupu

09. 10. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - V sobotu 6. října hostila Mladá Boleslav závod cyklokrosového TOI TOI Cupu. Závod probíhal v městském parku Štěpánka, kde pořadatelé připravují Mistrovství Evropy, které se tam bude konat v příštím roce. Mládežníci pokračovali i v neděli 7. října v nedalekých Jabkenicích na pátém závodě TOI TOI Cupu mládeže.

Jičínský závodník Lukáš Kunt (Remerx-Merida Team Kolín) suverénně zvítězil v kategorii kadetů v obou závodech. Po úspěchu v Chomutově a Uničově si tak připsal již čtvrté vítězství v řadě. Vyhrál čtyři závody z pěti absolvovaných a s 275 body vede průběžné pořadí seriálu s náskokem 74 bodů před Martinem Matějčkem z ČEZ Cyklo Team Tábor.

Další jičínský závodník, junior Vašek Vomáčko (Remerx-Merida Team Kolín), dlouho v Mladé Boleslavi atakoval první desítku, nakonec ale dojel na 12. místě. Chuť si spravil hned následující den v Jabkenicích, kdy vybojoval 7. příčku. V průběžném pořadí je zatím na 10. místě.

První zkušenosti ve světě závodníků kategorie elite sbírá Vít Řehák z Oseka u Sobotky (také Remerx-Merida Team Kolín). V moravských Lošticích dojel 36., v Uničově se dlouho pohyboval okolo 25. místa. Bohužel se pak potýkal s technickými problémy a musel vzdát. V Mladé Boleslavi vybojoval první body a v průběžném pořadí je 36.

Cyklokrosový seriál pokračuje příští víkend. V sobotu míří závodníci do Hlinska a mládežníci pokračují i v neděli v Kutné Hoře. (vv)