Lukáš Kunt potvrdil vedení v Českém poháru v cyklokrosu

13. 11. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Po měsíční pauze, kdy se jely dva závody Světového poháru a Mistrovství Evropy, pokračoval o víkendu Český pohár v cyklokrosu dalšími dvěma závody.

V sobotu se závodilo v Kolíně a na oddílově domácí trati se opět dařilo Lukášovi Kuntovi (REMERX MERIDA TEAM Kolín). Po vynikajícím startu se držel pořád na čele závodu a pouze drobné zaváhání v posledním okruhu ho připravilo o kov nejcennější, dojel nakonec na druhém místě.

Hned druhý den, v neděli, se jel další závod Českého poháru, a to v Praze pod záštitou reprezentačního trenéra Viktora Zapletala. I tentokrát měli Jičínští na startu svého zástupce. V kategorii kadetů bojoval Lukáš Kunt a potvrdil, že má opravdu bojovného ducha. Hned po startu se připletl do menšího karambolu, a když se po jednom okruhu dostal zpět na vedoucí pozici, přišla další rána v podobě defektu předního kola. Lukáš však udržel i s prázdným předním kolem soupeře za sebou a po výměně kola v mechanickém depu nasadil tempo, kterému nestačil žádný ze soupeřů. Lukáš vyhrál již 6. závod Českého poháru a má přesvědčivý náskok 130 bodů před druhým Martinem Matějíčkem z Tábora.

"Dneska to bylo o poznání lepší než včera a závod jsem si i přes technické problémy užil," řekl Lukáš v cíli závodu. "Je vidět, že dvě soustředění, která jsem v závodní pauze absolvoval, měla smysl a výkonnost jde nahoru. Rád bych se taky zúčastnil závodů v Belgii, kde mi Radek Šimůnek vyjednává start a kde je větší konkurence než u nás."

Český pohár v cyklokrosu pokračuje 17. listopadu tradičním závodem na Holých Vrších u Mladé Boleslavi. (mk)