Lukáš Kunt o cyklokrosovém víkendu opět neporazitelný

19. 11. 2012 Cyklistika « zpět

Jičín - Náročný víkend čekal 17. a 18. listopadu na české cyklokrosaře. Jely se poslední dva závody Českého poháru v cyklokrosu.

V sobotu to byl tradiční závod konaný každoročně 17. listopadu na Holých Vrších a jako vždy to byl závod s největším převýšením v celém seriálu. Trať byla velice náročná. Jičínský Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM Kolín) se opět na výbornou zhostil role největšího favorita. Po malém zaváhání na startu se rychle probojoval na čelo závodu a v předposledním okruhu v nejtěžším kopci nastoupil a vzdálil se všem svým soupeřů. Potvrdil tím dosavadní vedení v celém seriálu.

Další jičínský závodník Vašek Vomáčko startoval po závodní pauze a po vydařeném startu se nakonec propadl na 19. místo, což vzhledem k pauze není špatný výsledek. V kategorii elite Vít Řehák dojel na 27. místě (oba REMERX MERIDA TEAM Kolín).

Hned v neděli pokračoval Český pohár v cyklokrosu novým závodem ve středočeských Milovicích. Ve zdejším parku vytvořili pořadatelé zajímavou a moderní trať plnou zatáček a rychlých úseků.

V kategorii kadetů se opět velice dařilo jičínskému Lukášovi Kuntovi. Na konci druhého kola v jednom z výjezdů nastoupil a zbavil se všech svých soupeřů. Do cíle pak přijel s velkým náskokem a potvrdil tak svou převahu nad ostatními závodníky. V seriálu 11 závodů dokázal osmkrát zvítězit a dvakrát obsadil stříbrnou pozici. Pohár tak před mistrovstvím republiky vede o 120 bodů před druhým Martinem Matějčkem z ČEZ Cyklo teamu Tábor.

Junior Vašek Vomáčko vylepšil svoje umístění z Holých Vrchů a dojel si pro 15. místo.

Dalším závodem bude vyvrcholení Českého poháru - Mistrovství České republiky v Lounech 8. prosince. Lukáš Kunt by se měl následující víkend zúčastnit dvou závodů v Belgii (Světový pohár v Koksijde) a druhý den v Nizozemsku (Superprestige v Gietenu). (mk)