Horská kola v Jičíně v nadcházející sezoně 2013

25. 02. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - Na jarní počasí a s ním spojené první kilometry v sedlech horských i silničních kol se již těší značné množství jičínských cyklistů i cyklistek. Právě pro vyznavače "tlustých gum", tedy horských kol, chystá Fit club Jičín řadu závodů a akcí.

Hlavním kláním bude WEBER Jičínská 50. Již 8. ročník maratonu horských kol se koná 1. června. Tento závod si našel velké množství příznivců. Jak již název napovídá, do jičínské cyklistiky vstoupil nový silný partner - firma WEBER SAINT-GOBAIN.

Pro hobby jezdce, pro které je závod hlavně určen, se chystá mnoho novinek. Pohodový den si užije celá rodina. "Pohádkové" závody budou připraveny již pro děti na odstrkovadlech. Pro méně zdatné bude připravená 25kilometrová fitness trasa a opravdový bikový zážitek čeká na 50kilometrové trati.

Další MTB akcí je Jičínský WEBER cup. Jedná se o již 4. ročník středečních MTB závodů. Krátké závody uprostřed týdne si loni vyzkoušelo téměř 300 sportovců.

Kombinací plavání, kola a běhu je pak Dřevěnický WEBER triatlon. Bude se konat již poosmé a na programu je 20. července.

Celkem se loňských závodů, které Fit club pořádal, zúčastnilo téměř 800 závodníků.

V případě, že si chcete jaro přiblížit, pořádáme jarní cyklokemp v italském Toskánsku. Více informací na webech fitclubjicin.cz, jicinska50.cz nebo rykot.cz. Případně na mailu petr.kordik@centrum.cz. Petr Kordík

Jičínský WEBER cup

15. 5. Železnice - Tábor

12. 6. okolo Těšína

26. 6. Tužín - Kumburk

10. 7. Cidlina - Tábor

24. 7. okolo Bradlece

7. 8. okolo Kumburku

14. 8. okolo Tábora

21. 8. okolo Čeřovky - finále