Lukáš Kunt zahájil sezonu vítězstvím

26. 03. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - Jičínský cyklista Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN) zahájil letošní sezonu na mezinárodních závodech URC Kamptal Klassik Trophy v rakouském Langenlois. Na startu se sešla konkurence závodníků z 6 zemí a startovní pole kadetů mělo 33 závodníků.

Závod Lukášovi vyšel výborně. Po zaváděcím kole soupeřům naprosto jednoznačně odjel a dojel si pro vítězství. "Jelo se mi výborně, jen po startu byl přede mnou favorizovaný Pascal Vogel z Německa. V prvním větším kopci jsem zkusil nastoupit a pak už jsem jel sólo jízdu až do cíle," řekl po závodě Lukáš. "Vracíme se s týmem ze soustředění v Chorvatsku, tak jsem měl obavu, že bude únava z tréninků hodně znát, ale jelo se mi opravdu skvěle, už se těším na další závody," dodal. Na druhého v cíli, favorizovaného Vogela, najel neuvěřitelné 2,5 minuty.

V neděli v rakouském Langenlois startovala i jičínská bikerka Vendula Kuntová (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN), která v silně obsazené kategorii ženy elite obsadila 23. místo, a junior Vašek Vomáčko (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN), který ve své kategorii obsadil 17. místo. V kategorii muži elite dojel Vít Řehák (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN) na 31. místě. (km)