Vendula Kuntová veze body z Chorvatska

16. 04. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - O uplynulém víkendu se jičínská cyklistka Vendula Kuntová, jezdící letos za kolínský oddíl REMERX MERIDA TEAM, zúčastnila spolu s týmem závodu XCO PREMANTURA v chorvatské Pule. Závod patří do série závodů bodovaných UCI body. Proto se zde sešla opravdu zajímavá konkurence.

Tato kamenitá trať Vendule dokonale sedla. Do prvního sjezdu jela v těsném kontaktu na 4. místě, ale pod sjezdem ji potkaly technické potíže a propadla se až na poslední místo. Pak začala stíhat a předjíždět jednu závodnici za druhou a nakonec to dotáhla až na pěkné 6. místo, což pro ni znamenalo 18 UCI bodů.

"Po bloku soustředění jsem měla jen týden volněji a jelo se mi opravdu dobře. Teď mě čeká jeden silniční závod v Kyjově a pak už první závod Českého poháru horských kol. Tento týden ještě potřebuji ve škole uzavřít známky a čeká mě maturita, takže se opravdu vůbec nenudím," řekla po návratu Vendula.

Úspěch Venduly Kuntové ještě podpořili její týmoví kolegové, Filip Eberl dojel 4. a Tomáš Paprstka obsadil 7. místo. (km)