Lukáš Kunt vede Český pohár v silniční cyklistice

16. 04. 2013 Cyklistika « zpět

Jičín - O víkendu pokračoval dalšími závody Český pohár v silniční cyklistice. V letošním roce má tento nejprestižnější silniční seriál opravdu velký spád, když na závodníky čekají tři náročné závodní víkendy za sebou.

Na startu byli opět zastoupeni i jičínští závodníci, a to kadet Lukáš Kunt (REMERX MERIDA TEAM KOLÍN), kadet Jiří Šorm (CARLA KUPKOLO) a junior Václav Vomáčko. V sobotu bylo na pořadu kritérium v Soběslavi. V kategorii kadetů se závod vydařil Lukáši Kuntovi, který ve třetině závodu vyprovokoval únik tříčlenné skupiny a v závěrečném spurtu pak oba soupeře porazil. Získal tak nejvíce bodů a vyhrál celý závod.

Jirka Šorm aktivně pracoval v druhé skupině a vybojoval 14. místo. V závodě juniorů byl hodně vidět Václav Vomáčko, který po celý závod držel druhou příčku. Bohužel se mu nepodařil poslední spurt, ale nakonec z toho bylo i tak skvělé 7. místo.

Hned druhý den se jel v Zbraslavi u Brna další závod, tentokrát silniční jednotlivců. Na kadety čekalo 55 km. Lukáš Kunt chtěl napodobit sobotní únik, ale soupeři si ho tentokrát dokonale pohlídali a všechny jeho pokusy vzdálit se byly zlikvidovány. Došlo tak na závěrečný spurt, ve kterém dojel Jiří Šorm na 6. a Lukáš Kunt na 8. místě. Toto umístění mu zajistilo celkové vedení v Českém poháru v silniční cyklistice.

Český pohár pokračuje již tento víkend závody v Kyjově. (km)